DET VAR NÆR VED AT GÅ HELT GALT!

I foråret 1965 lander The Rolling Stones for første gang i Danmark. De skal mærkelig nok spille deres to første koncerter i Odense og ikke København. Så de må efter en noget løssluppen frokost i Motel Marina nord for København sætte kursen mod Odense. Ved lydprøven sker der noget, som kunne have været fatalt. Bill Wyman fortæller:

“Da vi var parate til at spille, bøjede Mick sig over mikrofonen, og da han rørte den, begyndte han at danse omkring på scenen. Jeg troede, at han bare lavede sjov, men Brian blev hurtigt klar over, hvad der var sket og løb hurtigt hen og trak mikrofonstikket ud. Men lige før han fik gjort det, faldt Mick ind over mig og slog mig bevidstløs”.

Bill Wyman ligger bevidstløs på scenegulvet. Foto: Bent Rej

Hvad der videre skete, fortæller fotografen Bent Rej:

“Vi fik tilkaldt en ambulance med et samme, men Mick blev klar igen efter nogle få minutter og nægtede at komme på hospitalet. Jeg troede først, at det bare var pjat, da Mick begyndte at danse rundt på scenen. Det var først da jeg så at Bill lå og var bevidstløs, at jeg forstod, at det ikke var for sjov. Jeg troede, vi havde været nødt til at aflyse koncerten”.

(begge citater fra Bent Rejs bog: The Rolling Stones – In The Beginning)

De to koncerter foregår i nogenlunde ro og orden og politiets bange anelse for optøjer i forbindelsen med koncerterne, bliver ikke en realitet. (læs artikel fra Fyens Tidende d. 25. marts 1965 – her).

Rolling Stones fortsætter med to koncerter i København og to i Malmø, før turen går hjem til England.

Hvis I ønsker at læse mere op The Rolling Stones’ koncert i Fyens Forum i 1965, kan I finde det i “Odensebogen 2015”.

 

Læs avisartikel fra Fyens Stiftstidende d. 27. marts 1965

Læs avisartikel fra Fyens Tidende d. 27. marts 1965

Se billeder her

Videoklip fra pressekonference i København