Jeg har været Beatlesfan, siden jeg første gang hørte dem i radioen engang i 1964. Som så mange andre unge dengang, blev det nærmest en besættelse for mig at lytte til den ny musik, som kom fra England og især fra Liverpool. Men ud over musikken, ville jeg gerne vide noget mere om The Beatles og deres musik, men det var nu ikke så let endda. Musikken fra “vanvidsmusikkanterne”, som Vi Unge kaldte dem, kunne vi høre, når Mylius spillede dem i “Efter Skoletid”, men hvem var de egentlig de fire “Beatler”, og hvad var deres historie?

I dag har jeg adskillige bøger stående på min reol i mit lille kontor, bøger som omhandler The Beatles og deres musik. Barndommen i Liverpool, turen til Hamburg, gennembruddet og alt hvad der senere fulgte. Jeg tror nok, jeg kender deres historie både forfra og bagfra, men der en lille laset paperbackbog i reolen blandt de store og meget seriøse bøger, som dog står mit hjerte nærmest. Det er bogen, hvor jeg første gang læste historien om –  The Beatles.

Bogen, som var skrevet af Bill Shepherd, blev udgivet i 1966. Jeg læste den igen og igen. Alt blev studeret indgående. Både tekst, fotos og tegninger. Hvordan var de klædt? Hvad var mærket på de instrumenter, de spillede på? osv. osv.

I dag kan man godt trække lidt på smilebåndet, når man læser bogen. Den fremstiller The Beatles på en noget naiv og overfladisk måde, beregnet lige netop til Beatlesfans, men dengang var det lige, hvad jeg havde behov for – og jeg slugte det råt. Nu vidste jeg lidt mere om The Beatles – mine store idoler!

Se billeder (med de originale billedtekster) og tegninger fra bogen her.