De danske dagbladstegnere i 60’erne brugte selvfølgelig pigtrådsmusikken og pigtrådsmusikerne i deres daglige tegning/stribe.

Ikke ofte, men det skete.

Her er nogle stykker i Bo Bojesens kendte streg. Håber det går an uden copyright.

Bo Bojesen tegnede primært til Politiken. En anden af Politikens tegnere var Poul Holck. Her er par tegninger fra hans pen.

Politiken den 28. januar; 1965 i anledning af afholdelse af Danmarksmesterskaber i henholdsvis Tivolis Koncertsal og KB Hallen.

En tegneserie, som virkelig brugte pigtrådsmusikken i den daglige stribe, var Jørgen Mogensens “Poeten & Lillemor”. Hele striben var lagt an på, hvordan Poeten & Lillemor mødte de nye strømninger i tiden, og der blev pigtrådsmusikken på et tidspunkt et naturligt element.

Jeg har lagt nogle af Poeten & Lillemors striber på Flickr her.

En tegner, vi i denne sammenhæng ikke kan komme uden om, er Peder Bundgaard. Han startede sin karriere i bladet BEAT (bladene kan ses på dette link Beatblade) og tegnede senere i BØRGE. Det blev starten til en lang og flot karriere som illustrator og forfatter.

Se flere tegninger på Flickr her.

På bladet HIT var det Wicki, der i næsten hver udgave, havde en tegning med under titlen “Ugens Samtaleemne”. Her blev aktuelle begivenheder indenfor pop/pigtrådsverdenen taget under kærlig behandling. Hvem Wicki var, ved jeg ikke.

HIT nr. 24 – oktober 1965

HIT nr. 4 – februar 1965

HIT nr. 21 – oktober 1965

TOP POP oktober 1965

En anden, som også begyndte sin karriere som tegner i et ungdomsblad, var Ole Fick.
Ole var singleguitarist i The Beethovens og var/er efter min mening, én af landet allerbedste guitarister, med en varm og fyldig lyd fra guitaren. Han har altså også et stort talent som tegner/maler. Se en artikel fra bladet Musikeren fra januar 1993 her.
Se Oles malerier på hans hjemmeside her

 

BØRGE nr. 7; 22. september 1966

BØRGE nr. 8; 6. oktober

Poul Dissing

BØRGE nr. 12; 1. december 1966

Til sidst vil jeg tillade mig også at bringe en at mine egne tegninger. Det er “Tresserdrengene” – et veteranorkester, som jeg spillede i fra 1990 til omkring 2012. Det var den første besætning – jeg spiller på min gamle Høfner og min søn Tue sidder bag trommerne.