ANBEFALING

For efterhånden nogen tid siden fik jeg en rykker fra mit lokale bibliotek – jeg havde nogle bøger, hvor afleveringsdatoen var udløbet. Jeg mente nu nok, at biblioteket var lukket, men gik alligevel ind på bibliotekets hjemmeside for chekke det. Jo, biblioteket var lukket, men i denne coronatid havde de et specielt tilbud til os brugere. I samarbejde med Stadsbiblioteket var det nu muligt on-line af gennemlæse gamle aviser, dog med den begrænsning, at det kun gjaldt aviser, som ikke eksisterer længere. Et tilbud som dog kun gælder så længe, der er restriktioner.

Det var morsomt at se, hvilke emner der i de år, hvor jeg var barn og ung, havde avisernes interesse. Mona sagen fra Svendborg, krigene i Vietnam og Congo, og om bogen om Fanny Hill var pornografi? Det  sidste blev der brugt megen spalteplads på. Af andre emner, som blev  ivrigt diskuteret, var fx debatten om brugen af spanskrøret skulle afskaffes (men hvad skulle de arme lærere dog så ellers gøre ved de uartige elever?) Skulle eleverne kun gå 5 dage i skole? Og kunne man fastansætte langhårede lærere?

Og det var dengang, hvor der kom sne i Danmark! – Oh, det arme postbud. Måske fik han nok en varm kaffetår på sin tur, men hårdt har det været.

Meget har forandret sig, og for det meste heldigvis til det bedre. Se her, hvordan man titulerede en kvindelig deltager i “Kvit eller Dobbelt” fra 1958.

Det her gik slet ikke i dag!

 

Men så er der også noget, som vi troede var nyt, men slet ikke er det. GIFT VED FØRSTE BLIK-konceptet, blev allerede prøvet, lidt for sjov, i 1965.

 

Og så er der selvfølgelig lokalstoffet.