Spilletrætte       Ved indgangen til 1966 er Defenders ved at køre lidt sur i det – de er simpelthen spilletrætte, og med god grund. Hele 1965 har de været på farten over det ganske land og spillet både på de store som små spillesteder. Hver aften 5 timers optræden på scenen, plus den tid det tager at sætte grejet op og ned, og så hjem i turbilen med Erik ”dæk” ved rattet. Og ikke nok med det – aftener og nætter må tages i brug til indspilning af pladerne, især det første album. Defenders har simpelthen ikke tid til at forny sig. Gruppen vil gerne spille rhytm & blues inspireret af The Rolling Stones og Pretty Things, men publikum forventer mere et show-band, der joker og danser rundt a’ la ”Mashed Potatoes”. De forventer også, at Rudolph altid er den morsomme mand med sit humør og sine berømte ”basunlyde”. De føler sig også en smule udnytter af deres impresarioer (SBA), og vil gerne indføre “svenske tilstande”, hvor toporkestre som Defenders kun spiller 20 minutter, og så lader et mindre kendt og billigere orkester spille til den efterfølgendes dans. “Danmark er for lille”, lyder SBA’s svar, men Defenders beslutter dog at indføre mandag som ugens fridag. (Politiken 8. oktober 1966) Den 5. april står Defenders igen på scenen sammen med The Rolling Stones i K.B. Hallen, og igen er det Defenders, der er ved at stjæle billedet, men de to grupper er nu på god talefod med hinanden.   Hit House og i TV
 
Defenders spiller i denne periode meget i Hit House og de er også med da The Who gæster landet, og skal spille i det populære pigtrådsmekka. Rygterne om the Who’s vilde optræden med smadrede guitarer og forstærker er løbet i forvejen til København, så publikumi Hit House ser frem til en rigtig vild og begivenhedsrig aften. På dette punkt skuffer The Who lidt, de spiller deres kendte hits, men guitarer og forstærkere forbliver intakte. * Svensk TV er nu også begyndt at finde interesse i Defenders, så de må flere gange en tur over Sundet, hvor de bl.a. optræder i det svenske TV-show Drop In”.
Dansk TV finder også Defenders spændende. Så da DR sommeren igennem sender programmet UNG SOMMER ”live” fra forskellige badebyer rundt omkring i landet, er Defenders med, da programmet når til Rørvig den 27. juni.

Ryger Defenders hash?
I juli bliver Peter Belli og Rivalerne sigtet for hashrygning, med en efterfølgende retssag og en stor mediebevågenhed samt Peter Bellis fængselsdom på   dage. I kølvandet bliver Defenders også indblandet – bliver afhørt af politiet og indrømmer af de også har haft ”ulovlig omgang med euforiserende stoffer”, men dog uden de store følger for gruppen. Ekstra Bladet 31. august 1966.  

The Donkeys lægger bombe under dansk pigtråd
The Donkeys ,som blev Danmarksmester i pigtråd i 1965, udsender i juli måned en single, der fuldstændig ændrer substansen af dansk pigtråd. Efter to singler, som kun familie og venner køber, indspiller de den gamle traver ”Ved landsbyens gadekær i et arrangement, som tydeligt er inspireret af det svenske succesorkester Sven Ingvars. Pladen bliver en kæmpesucces, så stor at resten af de danske topgrupper ser sig nødsaget til også at prøve at finde gamle schlagere og viser frem fra glemmeskuffen. Defenders følger også med, eller også er det pladeselskabet Sonets beslutning, i hvert fald  indspiller de   ”Der er lys i lygten” og ”Ti små snavsede fingre” som deres næste singleplade – musik langt fra deres tidligere musikalske udgangspunkt. Denne udvikling er starten til den splittelse, der er ved at opstå i den danske beatmusik. På den ene fløj er der de unge som ønsker letfordøjeligt og melodiøs dansemusik og den anden er til den mere rå og eksperimenterendemusik, som henter inspiration fra udenlandske grupper som The Beatles og Rolling Stones.  Et skisma som virkelig kommer til at præge fremtiden også for Defenders . Gruppen står i et vadested, men vælger for nu at gå med i den ”danske bølge”, til nogens store glæde og andres til stor ærgelse. Ole John skriver i Politiken den 6. november: ” Der er lys i lygten, synger Defenders på deres nye plade – vel er der ej – der er ved at lægge sig er buldrende mørke over dansk pigtråd. Læs artiklen  

Et efterår med forskellige opgave
DR  begynder at indse, at der mangler et program for de unge seere, som er interesseret i den nye beatmusik. Den 15. januar søsættes den nye program ”Klar i Studiet.  Til disse live-udsendelser  sammensættes fra 1. oktober en studiegruppe ledet af Tommy Petersen fra Matadorerne, og som guitarist i denne gruppe er Jens Dahl et naturligt valg. *

“Studiegruppen” i KLAR I STUDIET. Det er Jens til venstre.

Den 3. november varmer Defenders op for The Beach Boys i Falkoner Centret og på deres sætliste er bl.a. Dear mrs.  Applebee, og Ti små snavsede fingre. Koncerten bliver ikke den succes, som gruppen ellers er vant til. Popbladet  Børge skriver:

” Defenders gav ikke spor indtryk at være en topgruppe. De præsterede 20 ualmindelige “flade” numre.- En stor skuffelse!! 

Den 21. november kan Ekstra Bladet meddele, at Defenders skal medvirke i en film. En musical skrevet af Klaus Rifbjerg og Erik Ballling, som skal have premiere i det nye år. [Avisudklip].[Fotoreportage i Børge]    

Jeg har aldrig fået noget
Men det får Defenders nu alligevel, for med deres næste danske singleudspil  “Jeg har Aldrig Fået Noget” får gruppen sin allerstørste pladesucces. Med en morsom tekst, overskud og vitalitet  synger hver af gruppens medlemmer et selvironisk vers om sig selv, og det går  lige ind hos pladekøbende publikum. Men meget med beatmusik har det nu ikke!  Defenders har dog tildligere fået et tilbud om at indspille andent end populær familiepop på dansk. Forfatteren Jesper Jensen skrev i slutningen af 1965  i samarbejde med komponisten og hader af al primitiv beatmusik, Erik Moseholm nummeret “Hyp”, som var beregnet til studenterrevyen ByPHest. Men pladeselskabet og vel især produceren Gustav Winckler takker nej, da de mener nummeret er for “uartigt” ! I december måned er det så Defenders tur til at medvirke i TV-programmet ”Klar i Studiet”, hvor seerne får en udgave af deres store hit ”Jeg har aldrig fået noget”.

The Defenders i TV-programmet “Klar I Studiet”.

I december måned udkommer Defenders 2. LP  “Looking At You”, så deres fans kan ønske sig den i julegave.