1967


Året starter med en koncert i Falkoner Centret den 24. januar, hvor Herman’s Hermits er hovednavnet.

 

Den 28. og 29. januar deltager Defenders i et kæmpe Top Pop arrangement i Fyens Forum, hvor toppen af Danmarks beatgrupper deltager. Mange må skynde sig fra andre engagementer rundt om i landet, for at kunne nå at  komme til Fyens Forum og deltage. F ex kommer Red Squares direkte fra Struer, Nalle & The Big Sound fra Åbenrå og Lollipops fra Nakskov, og Defenders og Peter Belli og Seven Sounds kommer direkte fra København. *

 

 

 

Dandelions

The Defenders i DR under indspilningen af “Dandelions” Fra venstre: Bård Ove, Ole Søltoft, Birger Jensen, Flemming (med ryggen til), Jørgen Grauengaard, Ken Gudman, Preben Kaas, Rudolph og Jens.

Danmarks Radio får nu skuespilleren og revydirektøren Preben Kaas til at lave et hørespil for unge. Det kommer til at handle om beatgruppen “Dandelion’s” op og nedture på dens vej til toppen. Musikken til hørespillet, som bliver indspillet d. 6. januar i DR’s studie 2, leveres af  Defenders.

 

Goodbye Ken

Defenders på scenen under “Børgebus”-turnéen

I marts måned vil Ken Gudman ikke være med mere, og han beslutter at forlade gruppen til fordel for Melvis & His Gentlemen. Årsagen til skiftet er ukendt, men det er måske fordi han, efter flere års tæt samarbejde med de tre andre Defenders, trænger til nye og friske impulser. Når man i mange år næsten har været sammen både dag og nat, kan det godt slide på humøret til sidst. Som erstatning for Ken får Defenders hurtigt fat i Jørgen Stig  og det er ham, der sidder bag trommerne, da Defendersden 6. marts deltager i Ekstra Bladets store Pop Pool ? show  i Falkoner Centret med Cream som hovednavn. Pop-poll; Politiken 7. marts 1967.

Men det fungerer ikke med Jørgen Stig, så det bliver Niels Kjær Mortensen (fra Rivalerne og Lions), der bliver næste permante trommeslager i Defenders. * Umiddelbart efter tager de  ud på en turné i Danmark arrangeret af popbladet “Børge”. Fra den 18. til 27. marts turnerer Defenders sammen med Wishful Thinking, Peter Belli & Seven Sounds, Cæsar og de nye Danmarksmestre i Popmusik, Primates rundt Danmark rundt i “Børgebussen”. Se billeder.

Den 15. april uddeler popbladet Børge de årlige Børge-stauetter for året bedste sanger – gruppe osv. Defenders vinder overlegent kategorien året populæreste gruppe. Ved et show i restaurant Star Club bliver statuetterne overrakt og hvor en del af de vindende grupper og solister optræder. Det er foruden Defenders – Red Squares – Nalle & The Big Sound – Peter Belli & The Seven Sounds – Melvis & His Gentlemen og Tommy P.’s Studiogroup.*

 

Jimi Hendrix besøger Danmark for første gang ved en koncert i Falkoner Centret den 21. maj. Defenders er også på plakaten og får følgende ord på vejen: Berlingske Tidende:
“.. vores bedste danske soulgruppe og udødelige og stærke Defenders”.

Ekstra Bladet:
Showet i Falkoner Centret blev introduceret af grupperne Beefeaters, Harlem Kiddies og Defenders med vekslende held og dygtighed. Defenders var de bedste”.

 Den 30. juni får filmmusicalen “Jeg Er Sgu’ Min Egen” premiere med Daimi i den absolut hovedrolle. Defenders har en mindre rolle i filmen som et pigtrådsorkester med Cæsar som sanger.
Se klip fra filmen under “video/audio”.

Selv om Defenders er meget optaget af de nye impulser fra både Cream og Jimmy Hendrix, fortsætter de, eller er det pladeselskabet, med at udsende gamle schlagere med nye  “morsomme” danske tekster. Denne gang bliver det – “Vi har det Åh Åh” samt B-siden “En lille nisse rejste”. Læs mere under diskografi.


Nye musikalske vinde blæser ind fra England – vil de påvirke Defenders?

The Defenders: Flemming Sørensen; Rudolph H. Hansen ; Flob og Niels Kjær Mortensen

De nye musikalske strømninger fra de eksperimenterende grupper fra England og USA begynder nu at få så meget tag i Defenders, at tiden nu er inde til at forlade det musikalske vadested og finde op til en af flodbredderne for at finde et ståsted. Skal de  vælge  det sikre med den “sjove” danske popmusik  eller skal de vælge det lidt mere usikre, hvor inspirationen bl.a. hentes fra den rå  blues-revival fra England med grupper som John Mayall’s Bluesbreakers og Graham Bond Organisation og grupper fra den amerikanske vestkyst  som Poul Butterfield’s Bluesband. Jens er meget optaget af lydbilledet fra de store Marshallforstærkere, han har hørt da Cream gav koncert den 6. marts i Falkoner Centret, og han vil meget gerne følge den vej.  Defenders har dog allerede forsøgt sig lidt i den genre, da de nu er begyndt inspillingerne til ders nye LP (som aldrig udkom) – her prøver kræfter med Eric Claptons fantastiske solonummre “Hideaway” og Early In The Morning” hentet fra henholdsvis John Mayall’ Bluesbreakers og Graham Bonds repertoire.  * , *  Men de andre Defenders  er nu lidt mere usikre, så enden på det hele bliver, at Jens forlader skuden i september måned. Han finder hurtigt sammen sin gamle ven Ken Gudmann og da Jens under Børgeturnéen havde stiftet bekendtskab med Peter Ingemann, som spillede bas i Seven Sounds, danner de den nye Cream inspirerede power trio, Young Flowers.
For at kunne fortsætte som en firemandsgruppe, får Rudolph overtalt sin bror, “Flob” til at overtage bassen, og så selv spille leadgúitar.  “Flob” havde spillet bas i Peter Belli og Rivalerne, men er nu egentlig begyndt som fotograf, men musikken trækker alligevel så meget, at han for en stund gerne vil spille beatmusik igen. *, Vi Unge.

 

I oktober er det så Flemming Sørensens tur til at forlade den synkende skude. Det har altid været Flemming ønske at spille iørefaldende og dansevenligt musik, og det er absolut ikke den musik den nuværende udgave af Defenders spiller. Så han vælger at forlade grupppen, og danner sit eget orkester Page One.

Rudolph omdanner Defenders til en bluesbaseret trio, som har premiere den 12. november, da gruppen spiller ved Creamkoncerten i Falkoner Centret.