Så er det slut

DET LAKKER MOD ENDEN
Ved Jimi Hendrix konceten den 8.  januar måned optræder Defenders og Page ved samme koncert. Berlingeske Tidende skrev:” En solid support til hovedbegivenheden var to af SBA’s mest solide grupper – Defenders og Page One. Defenders gjorde en glad med en brilliant blues, hvor det var helt indlysende, at de havde taget en del inspiration fra sidste års Cream-koncert og Creams nyligt udsendte “Disraeli Gears”. Rudolph Hansen er mere fri i sine improvisationer, og han har fået en meget fin backing fra sin bror Flob og trommeslageren Niels Kjær.”

Defenders som trio når at få indspillet en enkelt og sidste singleplade. En meget vellykket og tidstypisk plade, men den sælger ikke. Publikum er endnu ikke rede til den mere progressive beatmusik, som nu begynder at strømme mod Danmark.

Først i 1968 indtræder Jens “Orgy”Bjørner på orgel (ex- The Clan). *  Og senere kommer guitaristen Klaus Nielsen med.

Fra venstre: Jens “Orgy” Bjørner, Klaus Nielsen, Niels Kjær og Rudolph H. Hansen

I popbladet Børge den 25. april udtrykker Rudolph både optimisme og pessimisme for fremtiden. Han håber, at der er plads til den progressive beatmusik, som Defenders nu er eksponent for, men som han udtaler: “Danmark er for lille til eksperimenter” –  og i april måned må han erkende, at det er der. Rudolph udtaler:

Jeg var meget påvirket i mere progressiv retning – vi skulle spille indisk musik med citar og det hele. Folk gad ikke høre på det. Visse andre danske grupper fik mere opmærksomhed på at spille progressiv beat end vi.” 

Mens Defenders er ved at gå op i limningen, har Rudolph et kort samarbejde med Steppeulvene og medvirker på deres single “Jeg skal ud hvor jeg ikke kan bunde”. Og han og broderen “Flob” medvirker også på Poul Dissings single “Troubaduren”

DEFENDERS ER FÆRDIG – OG DOG!
I 1970 bliver Defenders gendannet, nu under navnet Ken, Jens, Rudolp og Flob. men det mislykkes. Dog får gruppen mulighed for at indspille nogle numre i Danmarks Radio. (hør numrene under “audio”).

Defenders som de så ud, da de spillede i DR. På annoncen kan man se, at de også spillede enkelte gange offentligt. Fra venstre: Rudolph; Jens; Flob og Ken

 

I 1995 bliver Defenders igen gendannet, denne gang med Flemming Sørensen, Jens Dahl, Pete Dennis (bas) og Jesper Thorup (dm). Gruppen optræder både på Tønder og Kalundborg Festivalen samme år uden den større succes. Publikum vil høre de gamle Defenders numre som Mashed Potatoes og Jeg har aldrig fået noget, men gruppen spiller nu et helt andet repertoire. Og i 1993 prøves der igen – men nu er slut. Tiden er løbet fra Defenders. *

Fra venstre: Jens Dahl (nu med skæg); Peter Dennis; Jesper Thorup og Flemming Sørensen

 

 

 

HVAD BLEV DER AF DEM?

JENS forsatte efter den korte tid i Young Flowers i gruppen Aorta ( på et tidspunkt sammen med “Flob”). Forlod derefter musikken, men var i 1970 med til at gendanne The Defenders sammen med Flemming, men uden succes. Han dør den 12. oktober 1995.

Jens Dahl på scenen i Kastrup

 

KEN fortsatte med stor succes i Young Flowers og blev en meget brugt trommeslager i tiden fremover. Han var med i en lang række fremtrædende grupper, og var med til at sætte et stort præg på den danske beatmusik.

Han døde den 17. september  2003. (Se nekrologer her). Senere har Kens kone,Helle Fastrup, sammen med andre oprettet en mindefond til hans ære, og som hvert år uddeler en pris til en musiker, der indenfor det rytmiske miljø, har gjort sig særlig bemærket.

Flemming dannede Page One, som når at indspille en enkelt singleplade, hvor A-siden var “Bonnie & Clyde”, hvor han blev bakket op af.., kun B-siden, “Three In The Morning”, var med Page One selv. Kort tid efter måtte de dog stoppe. Han fik fra da af meget lidt berøring med musikmiljøet, men nåede dog at være med i gendannelsen af Defenders i 1970. I 1983/84 indgik Flemming som sanger i et “Hyggeorkester” med John Gerwin (fra The Beethovens), Ulrik Hansen (fra bl.a. Matadorerne og Page One) og Irwing Waldorff (fra bl. a.  Matadorerne og Immigrants)
Claus Hansen i et indlæg på Facebook:

“Havde et længere samarbejde med Flemming og Ulrik i firserne (jeg sp. kontrabas) – og vi havde en enkelt session med Irving. Jeg tror faktisk at den trio (Flemming, Ulrik og mig) var noget af det sidste band-agtigt Flemming og Ulrik lavede. Flemming fik et par epelipsi-agtige anfald og døde ret kort efter bandet stoppede. Ulrik “faldt i” som det hedder og “stod af” som det osse hedder. Men det var ret sjovt”

Fra venstre: Flemming Smørensen; Ulrik Hansen; John Gerwin og Irwin Waldorff

I 1993 optrådte (sikkert for sidste gang) Flemming sammen med Jens. Det var til en festival i Kastrup.

Flemming Sørensen døde den 14. maj 1995.

 

RUFOLPH startede efter tiden med Defenders på at læse medicin. Men musikken trak og han blev en yndet studiemusiker, samt bl.a. medlem af  Savage Rose, (sammen med sin gamle ven Ken Gudman), Peter Thorups “Den Behårde Trio”, og var i mange år fast medlem af  The Cliffters, da de genopstod.

I februar 1977  indspillede Rudolph et soloalbum (og en single), produceret af Peter Thorup, med selvskrevne numre hvoraf en del var selvbiografiske . Musikalsk fejlede pladen ikke noget, men blev ikke den store succes. Læs anmeldelser her.
I 1989 var Rudolph med at indvarsle en gennemopblussen af pigtrådsmusikken, da han sammen med andre pigtrådskoryfæer indspillede LP’en “60-holdet”.
I 1997 fylder Rudolph 50 år. (Se artikel fra Se & Hør her)
Rudolph døde den 20.juni 2006.
Se artikel fra bisættelsen fra Billed Bladet 6. juli 2006 her. Fra Se & Hør her.
(Se nekrologer her)

Billeder fra Rudolph’s musikalske liv efter The Defenders kan bl.a. ses på Facebook.