1964

JUST IN CASE
DON’T SHOW ME AWAY

Producer: Gustav Winckler
Plademærke: Sonet T 7195
Udgivet: april 1964

Anmeldelser og notitser:

Min kommentar:
Dette var The Defenders første single som blev udgivet. Den findes med to forskellige covers – et med den gamle besætning og et med Ken som trommeslager.
“Just In Case” er et nummer hentet fra The Everly Brothers, som især Flemming satte højt. Den anden side er “Don’t Show Me Away”, en komposition af Rudolph fra gruppen. Et virkeligt flot nummer, som virkelig viser at The Defenders rent musikalsk var hovedlængder foran de andre pigtrådsgrupper. På den store Defenders Box der udkom 20 har man valgt at medtage grundbåndet uden sang, for virkelig at vise grupppens, især Jens, instrumentelle formåen. Det kan undre at Rudolph med dette flotte resultat ikke fortsatte med at komponere, hvilket ville have været en virkelig force for gruppen. Rudolph komponerede også singlen “Crying Over You”, som kom på en senere single.

 

 

 

FARMER JOHN

Producer: Gustav Winckler
Plademærke: Sonet T 7195
Udgivet: april 1964

Anmeldelser og notitser: klik her

Min kommentar:
Farmer John udkom som en single, hvor Defenders spillede Farmer John på ene side og The Hitmakers Jambalaya på den anden. Farmer John er et typisk tidlig tressernummer, som blev spillet og indspillet af et utal af beatgrupper bl. a. Hep Stars ( i en hæsblæsende udgave med svensk udtale – “Farmer Jon”), Dee Jays, og The Searchers.I nyere tid har selv Neill Young brugt nummeret, og det passer på en måde godt til hans til tider rå og beskidte guitarlyd.
Farmer John var så at sige et standardnummer, som alle skulle prøve kræfter med. Defenders udgave er en meget robust udgave, og jeg sætter så afgjort større pris på The Searchers mere lette udgave.