1967

VI HAR DET ÅH ÅH
EN LILLE NISSE REJSTE

 

Producer: Campbell/Winckler
Plademærke: Sonet T 8271
Udgivet: januar 1967

Min kommentar:
Defenders fortsatte hvor de slap med “Jeg har aldrig fået noget”. I “Vi har det Åh Åh”, en gammel italiensk melodi – Volare – som i Danmark især blev kendt, da Osvald Hemuth indspillede den. Defenders tager nu fat på deres kollegaer i det danske beatunivers bl.a. Nalle og Cæsar. Det er ikke rigtigt sjovt og selv om gruppen anstrenger sig gevaldig for at skabe humør og sprudlende overskud på pladen, er det som om gruppen er klar over, at denne form for beatmusik, ikke kan blive med at gå – for hvad skulle så blive det næste. Ja, det skulle da lige være “En lille nisse rejste” – egentlig til brug i filmen “Jeg er sgu’ min egen” – men aldrig brugt. Tekst af Klaus Rifbjerg, men fuldstændig uden enhver form for charme og nerve. Det blev også Defenders sidste dansksprogede plade!

 

 

 

I CAN’T BELIEVE WHAT I SAY
EVERY DAY I HAVE TO CRY

 

Producer: Jimmy Campbell
Plademærke: Sonet T 7245
Udgivet: 1967

Min kommentar:

Defenders er tilbage med den rigtige beatmusik – dog stadig kopier af engelske eller amerikanske hit. Der er kommet en ny sound på Defenders, som måske skylles deres producer Campbell. “I Can’t Believe What You say” kendt i en udgave fra Manfred Mann, og “Every Day I Have To Cry” findes i en mængde udgaver af kunstnere fra 60’erne.

Hør Excheckers udgave af Every Day I Have To Cry excheckers every day, men også Bee Gees, Dusty Springfield Tina Turner (Phil Spector) har indspillet nummeret.

LP’en der aldrig blev udsendt
The Defenders begyndte nu indspilningen af deres tredje LP, hvor materialet virkelig skulle vise omverdenen, at de var på fuld højde med især de engelske bluesgrupper, som John Mayall & The Bluesbreaker Blues og Graham Bond Organisation. I de grupper fandt man henholdsvis Eric Claptin og Jack Bruce. De to dannede kort tid efter sammen med Jinger Baker supergruppen Cream, som også blev en stor inspirationskilde for både Rudolph, men dog nok mest Jens, da han dannede Young Flowers.
Defenders nåede at indspille “I Got My Mojo Working” og Early In The Morning” fra Graham Bond Organisation’s repertoire nu med Rudolph i den vokale forgrund. Jens prøvede kræfter med Freddie Kings “Hideaway´”, som han nok har hørt i Eric Claptons udgave. Men her går det galt for Jens, han formåede ikke at få det rigtige bluesbend på guitaren, så det er ligefør, det bliver falsk – han når ikke Clapton til sokkeholderne! Og hvor bliver Flemming af? – forståelig nok er Defenders på sammenbruddets rand. Lp’en når aldrig at blive færdig indspillet, før Defenders i den gamle udgave stopper. Kan i dag høres på den store Defenders-box.

GET READY
203 SECONDS OF A FRIDAY

 

Producer: The Defenders
Plademærke: Sonet T 7251
Udgivet: november 1967

Anmeldelser og notitser: klik her

Min kommentar:

Rudolph, sin bror “Flop” og trommeslageren Niels Kjær prøvede at fortsætte The Defenders som en trio. De nåede at indspille en enkelt single præget af de psykedeliske strømninger, der på det musikalske område nåede Danmark i 1967/68.

A-siden er det gamle Smokey Robinson’s nummre “Get Ready”, som Rudolph og de to andre får rigtig meget ud af og indspiller en fortræffelig udgave, hvor de benytter sig af indisk citar, som Rudolph havde lært at spille en smule på. Jo, vi kunne også være med i lille Danmark!
B-siden er det selvkomponerede nummer med den underlige titel “203 Seconds Of A Friday” – titlen skyldes, at nummeret varer 203 sekunder og indspillet en fredag. Ja, hvorfor ikke!