2002

DEFENDERS DANSK PIGTRÅD VOL 1

Anmeldelser og notitser: klik her; hitliste

 

 

 

 

I 2002 udsender Universal Music et box-set, som det første i en række af de bedste pigtrådsorkestre. Det Jørgen de  Mylius og C. Hagen Petersen, der har redigeret CD’erne og har bl.a været i det hedengange Sonets arkiver og fundet ukendte ting med Defenders.

Stones-nummeret ”Around And Around” blev indspilet en gang i 1965, en periode hvor Defenders havde mange Stones-numre på deres repertoire, men blev aldrig udsendt. Forståeligt nok!

De fandt også det aldrig udsendt nummer; ”I Can’t Get Nowhere With You”, indspillet 23. September 1966. Nummeret er tydeligt inspiret af den succes gruppen Red Squares, havde på netop dette tidspunkt.

De 4 optagelser, materiale til den aldrig udsendte tredie LP, blev også fundet. Det er numrene “Hideaway”, “Early In The Morning”, “Just A Little Bit Better” og “I Got My Mojo Working”, alle numre som tydeligt viser, at den engelske blues-bølge med grupper som John Mayall’s Bluesbreakers og Graham Bond Organisation”, er ved at nå til Danmark. Det høres også tydeligt, at det er en genre “det gamle Defenders” ikke rigtig magter.

Jeg var også selv leverandør af lidt materiale til Box-sættet. Det eneste, som kom med på CD’en, er det lille klip fra DR med en julehilsen fra Defenders. De live-optagelser, som ikke kom med, kan høres under Audio på denne hjemmeside.