Lions
Under Corona-nedlukningen sidste vinter fik jeg (som tidligere nævnt) gennemlæst en masse gamle aviser og fik samlet en hel del stof omhandlende pigtrådsmusikken i 60’erne, bl.a. lidt om pigtrådsmusiik i biografen. Både kendte som meget ukendte amatørgrupper fik landet over mulighed for at spille før en biografforestilling. Som ses her bl.a. The Lions. Det gjaldt også The Beefeaters. I en lille notits i Demokraten fra marts 1964 kan man se, at gruppen spillede til premieren på den franske film “Vild med pigtråd”.  

Læs den lille notits her

 

The Beefeaters
Men ellers var det ved premieren af den engelske ungdomsfilm “Some People”(1962), men som dog først havde premiere i Danmark i 1964, at mange af landets pigtrådsgrupper kunne ses og høres i de danske biografer. (læs anmeldelsen af filmen her).

Læs hele artiklen om “Pigtråd i biografen” her